следете нè

Најнови објави
Ментално здравје
Верица Бакулеска

Дистрес во дигиталната ера – Какво е влијанието на социјалните мрежи врз самодовербата и менталното здравје на жените од сите возрасти

Во ова време на константна конектираност и дигитална интеракција, социјалните медиуми станаа составен дел од нашите животи, поврзувајќи нѐ со

Прочитај повеќе >
Анксиозност и панични напади
Верица Бакулеска

Ментална благосостојба кај жените – Техники за справување со стрес и анксиозност

Животот е сложено патување, исполнето со моменти на радост и достигнувања. Од друга страна, ова патување исто така е преполно

Прочитај повеќе >
Совети за деца
Психолог Александра Стојановска

Како да му помогнете на вашиот тинејџер во градење на независноста

Адолесценцијата е период кој е исполнет со огромни предизвици, како за родителите, така и за самите адолесценти. Потрагата по независност

Прочитај повеќе >
Совети за деца
Психотерапевт Ивана Хаџиванова

Раната интервенција и стимулација на децата, им ги максимизира потенцијалите!

Раната интервенција и стимулација на децата, им ги максимизира потенцијалите! Нашите специјални едукатори се тука да Ви помогнат во процесот.

Прочитај повеќе >
Тренинзи, обуки и настани
Психотерапевт Ивана Хаџиванова

Тренинг за ,,Стрес менаџмент” во рамки на обуката ,,Криумчарење на мигранти и други облици на транс-национален криминал” – ИОМ ОН

Огромна чест ми беше да бидам предавач на тродневниот тренинг на кои беа присутни државниот секретар на Министерството за внатрешни

Прочитај повеќе >
Психо-едукација на родители
Психолог Александра Стојановска

Депресивност кај децата

Како да препознаете и како да реагирате како родители Различните емоции и справувањето со нив се составен дел од човековото

Прочитај повеќе >
Анксиозност и панични напади
Психотерапевт Ивана Хаџиванова

СЕЛЕКТИВЕН МУТИЗАМ-ДОЛГОТРАЕН И МАКОТРПЕН ПРОЦЕС ЗА ЦЕЛОТО СЕМЕЈСТВО

Селективниот мутизам е сложено анксиозно растројство кое се јавува кај децата. Се карактеризира со неспособност на детето да зборува ефективно

Прочитај повеќе >
Ментално здравје
Психолог Александра Стојановска

ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА РИЗИК ФАКТОРИ И ЗНАЦИ КАЈ ЛИЦАТА КОИ РАЗМИСЛУВААТ ЗА САМОУБИСТВО

Самоубиството претставува чин на одземање на сопствениот живот. Тоа е страшна трагедија како за поединците така и за нивните семејства.

Прочитај повеќе >
Популарни објави

Зачлени се и биди во тек со објавите