следете нè

Category: Анксиозност и панични напади

Ментална благосостојба кај жените – Техники за справување со стрес и анксиозност

Животот е сложено патување, исполнето со моменти на радост и достигнувања. Од друга страна, ова патување исто така е преполно со предизвици и несигурности кои

прочитај повеќе »

СЕЛЕКТИВЕН МУТИЗАМ-ДОЛГОТРАЕН И МАКОТРПЕН ПРОЦЕС ЗА ЦЕЛОТО СЕМЕЈСТВО

Селективниот мутизам е сложено анксиозно растројство кое се јавува кај децата. Се карактеризира со неспособност на детето да зборува ефективно и да комуницира во некои

прочитај повеќе »

НАМЕТЛИВИ И ОПСЕСИВНИ МИСЛИ

Постојаните, наметливи и негативни мисли се едни од најчестите знаци и придружни појави на анксиозноста. Анксиозноста некогаш прави скоро да е невозможно да престанете да

прочитај повеќе »

Панични напади и анксиозност

Интензивирање и зачестеност на симптоми во летниот период Паничните напади и анксиозноста, се за жал многу распространета симптоматологија и актуелна проблематика кај луѓето, а со

прочитај повеќе »