следете нè

Импостор синдром - Синдром на „измамник'' кај жените со Психотерапевт Хаџиванова

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Менопаузата како природна транзиција - Психотерапевт Хаџиванова

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Ментално здравје за време на бременоста и постнатална депресија“ Психотерапевт Хаџиванова

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Зборуваме на многу важни теми поврзани со тинејџерите и адолесцентите: булинг, себе-повредување, лесна достапност на психоактивни супстанци, тренд на изолација, анксиозност и депресија. М-р Ивана Хаџиванова и Миа Костова

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Што е НЕВЕРСТВО, и дали би простиле!? - Психотерапевт Хаџиванова во Нешто Конкретно

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Постпородилна депресија и постпородилна тага'' со Психотерапевт Ивана Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
"Авторитетот во воспитувањето"

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
,,Мeнталното здравје на децата одговорност на родителите"

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Нашиот специјален едукатор семеен-системски советник Димова заедно со Дамјан, Претседателот на Здружението Ајнштајн зборуваа за важноста
на менталното здравје кај децата со дислексија.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Менталното здравје на младите - Kако да го заштитиме?“

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
На тема „СТРЕС'' со Психотерапевт Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
"Дали и колку се грижиме за ментално здравје?" Психотерапевт Психолог Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС
По повод ден на менталното здравје, осврт на темата со гостување во Здраво Македонијо на Психотерапевт Хаџиванова од Неокортекс.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Пандемијата удри врз психата на луѓето'' - Психотерапевт Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС

За Трилинг и почитуваната Марија Димишкова, разговор за менталното здравје низ пандемијата, и што после неа. За прегорувањето на здравствените работници, за анксиозноста и депресивноста, за психолошката помош и психотерапијата…

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Самоубиства кај мажите'' - Психотерапевт Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС
Процентот на мажи кои извршуваат самоубиство е три пати поголем од тој кај женските лица. Мажите се тие кои повеќе се спречуваат да ги изразат своите емоции, потешкотии и да побараат стручна помош. Заеднички треба да работиме на превенција на самоубиствата. Сите ние луѓето независно од полот, ги чувствуваме истите емоции и потешкотии, минуваме низ животни кризи и предизвици, низ кои треба да побараме поддршка од семејството, пријателите, па и стручните лица секако доколку е потребна. Да се побара помош е храброст. „Светот е поубаво место со тебе, во него!” Видео изјава за ВИДИ ВАКА

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Сексуално насилство и молкот на жртвите'' - Психолог Хаџиванова од Неокортекс

Зошто жртвите на сексуално насилство молчат? Како да се препознаат знаци за сексуално злоставување кај децата? Како родителите да реагираат и да ги заштитат, и како да зборуваат со нив? Може ли да се препознае профилот на овој тип на сторители? За А1.on

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Психотерапевт Хаџиванова - „Стручна помош, психолошка поддршка и третман на менталното здравје''
За Сител телевизија, Психолог Хаџиванова, основач на НЕОКОРТЕКС објаснува што значи стручна психолошка и психотераписка помош, кога е потребно да се побара, за што најчесто луѓето бараат поддршка, и дали веќе се надминува стигмата.
 

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
,,Ментално здравје и важност на психотерапијата'' - Психотерапевт Хаџиванова во ВИЗИТА

Психотерапевт Хаџиванова основач на НЕОКОРТЕКС – Центар за психотерапија, психодијагностика, тренинг и едукација објаснува што ни се случува периодов низ Ковид -19 пандемијата, зошто е важна психотерапијата и стручната поддршка, и како полесно да минуваме низ кризата.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Стрес и анксиозност низ корона пандемијата'' - Психотерапевт Хаџиванова од Неокортекс

Психотерапевт Хаџиванова за Алфа Тв, говори за стресот и анксиозноста низ корона пандемијата и генералното нарушување на психичкото здравје, за белегот на новите генерации и децата, како и предизвиците при одлуките во однос на образованието.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
World rare disease day 2021
(dd.mm.yyyy)
Previous
Next
Чест ми беше да сум дел од стручната дискусија за лица со ретки болести, на покана на првата дама г-ѓа Елизабета Ѓорѓиевска Пендаровска, заедно со останатите стручни лица.
Лицата со ретки болести и нивните семејства се пример за храброст и истрајност.
Со гласното зборување на оваа тема, заеднички да работиме на зголемување на сензибилизацијата, дестигматизацијата и овозможување на мулстидисциплинарен и холистички пристап на грижа и поддршка за нив
„Депресија и бременост'' - Психотерапевт Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС-Центар за психотерапија

М-р Ивана Хаџиванова Психолог, Психотерапевт од Неокортекс-Центар за психотерапија, психодијагностика, тренинг и едукација со кратка изјава за МРТ1 на тема „Депресија и бременост”. Депресијата за време на бременоста треба навремено да се третира, бидејќи влијае на развојот на плодот, траењето на бременоста, понатамошниот развој на детето, како и психолошката состојба на родилката и по породувањето.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Агресивност кај деца'' - Психотерапевт Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС-Центар за психотерапија

За Мртв1, говори Психолог/Психотерапевт Ивана Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС-Центар за психотерапија, психодијагностика, тренинг и едукација. Важна тема за секој родител.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Ноќни терори и кошмари кај децата'' - Психолог, Психотерапевт Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС

Психолог, Психотерапевт Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС-Центарот за психотерапија, психодијагностика, тренинг и едукација зборува и советува за ноќните кошмари и застрашувачките ноќни терори во детската возраст. За емисијата МОЕТО ДЕТЕ на МРТ 1

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Психотерапевт Хаџиванова – „Грижа за менталното здравје при Ковид-19 пандемијата” во ВИЗИТА

Гостување во ВИЗИТА, говорено за психолошките и организмичките реакции на стресот врз личноста, децата и бракот, како и важноста на грижата за менталното здравје за време на Ковид-19 пандемијата. Психолог, Психотерапевт М-р Ивана Хаџиванова.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Психотерапевт Хаџиванова за Булингот – Kако да препознаеме врсничко насилство и што да направиме

Психолог, Психотерапевт Ивана Хаџиванова во разговор со Алфа ТВ, дава одговори за насилството и булингот меѓу децата и адолесцентите, причините и последиците од истиот, како и одговорноста кај родителите и образовен систем.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Тренинг за совладување на трема од јавен говор
(dd.mm.yyyy)
Previous
Next
Во соработка со Центарот за јавен говор предводен од Марија Димишкова, спроведуваме тренинг креиран со цел справување со тремата и стравот од јавно говорење, како и подобрување на презентациски и комуникациски вештини.
 
Зошто да го посетите тренингот?
 
Бидејќи стравот од зборување пред публика е еден од најголемите човекови стравови, а заедно со намалената самодоверба од јавен настап и некоординираниот говор на тело, може да бидат сериозна пречка за личен и професионален успех.
Психотерапевт Хаџиванова, на тема „Компулсивно сликање селфи фотографии” за Backstage Macedonia

Психолог, Психотерапевт Ивана Хаџиванова од НЕОКОРТЕКС – Центар за психотерапија, психодијагностика, тренинг и едукација со кратка изјава за Канал 5, на тема „Компулсивно сликање селфи фотографии”.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Менталното здравје – витално во холистичкиот третман кај лицата со ретки болести и нивните семејства
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
(23.11.2019)
Previous
Next

Стручна обука за психолози, психотерапевти и професионалци од областа на менталното здравје, одржана од Психотерапевт Хаџиванова.

Обуката беше организирана со Здружението за граѓани со ретки болести „Живот со предизвици” чиј соработник е Психотерапевт Хаџиванова, и беше со цел да се пренесе знаењето и искуството од досегашната  работа со оваа категорија на клиенти, и да се прошири мрежата на достапни и обучени професионалци за бесплатна психолошка поддршка низ целата држава.

М-р Ивана Хаџиванова Психолог, Психотерапевт за “Анксиозноста и паничните напади“

Гостување во Визита кај почитуваната Г-ѓа Билјана Дебарлиева на Канал 5 Телевизија 08.11.2018. М-р Ивана Хаџиванова Психолог, Психотерапевт за “Анксиозноста и паничните напади“.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
М-р Ивана Хаџиванова Психолог, Психотерапевт на тема ''Депресија„ гостување во Тунел

Гостување на тема ”Депресија„ на Психолог, Психотерапевт М-р Ивана Хаџиванова во Тунел МРТ, кај почитувана Живкица Каленикова

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Психолог Хаџиванова – „Колку и за што јавните личности посетуваат психолог?” – за Backstage

Миро Кацаров од Backstage во посета на НЕОКОРТЕКС Центар за психотерапија, психодијагностика, тренинг и едукација. Краток разговор на тема колку и со кои психолошки потешкотии најчесто се соочуваат јавните личности, дали отворено зборуваат за својата психолошка состојба и какви се за соработка.
Интервју со М-р Ивана Хаџиванова Психолог, Психотерапевт

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Психотерапевт Хаџиванова, апелира – Родители внимавајте опасни игри демнат на интернет!

М-р Ивана Хаџиванова Психолог, Гешталт Психотерапевт апелира за опасноста од насилните игри на интернет кои се повеќе ги играат децата, и од кои веќе повеќе случаи бараа стручна помош и третман за последиците. НЕОКОРТЕКС – Центар за психотерапија, психодијагностика, тренинг и едукација Изјава за вестите на Алфа ТВ 29.09.2018

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
М-р Ивана Хаџиванова Психолог, Психотерапевт Влијанието на цртаните филмови и рекламите врз децата

Гостување во МЕДИАТЕКА за МТВ каде се зборуваше за важноста на медиумското описменување, критичното размислување и селективност во однос на примање на информациите од медиумите, како и влијанието на цртаните филмови и рекламите врз однесувањето и развојот кај децата.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Испратете ни порака