следете нè

Category: Брак и семејство

Четири големи фактори кои се ризик за распад на врската или бракот

Психологијата издвојува неколку стилови на комуникација, кои ги нарушуваат односите до таа мера, што метафорично се нарекуваат и „четворицата јавачи на апокалипсата“. Според заклучоците од

прочитај повеќе »

ДЕЦАТА НИЗ РАЗВОДОТ

Разводот создава емотивни предизвици и промени за целото семејство, но за децата, ситуацијата може да биде прилично застрашувачка, збунувачка и фрустрирачка. За некои деца, разделбата

прочитај повеќе »

РАЗВОД-ФАЗИ И ПРЕДИЗВИЦИ!

Одлуката за прекинување на бракот може да биде трауматична, хаотична и исполнета со контрадикторни емоции.  Не е невообичаено оној кој е иницијатор да се заврши

прочитај повеќе »