следете нè

Најнови објави
Анксиозност и панични напади
Психолог Александра Стојановска

НАМЕТЛИВИ И ОПСЕСИВНИ МИСЛИ

Постојаните, наметливи и негативни мисли се едни од најчестите знаци и придружни појави на анксиозноста. Анксиозноста некогаш прави скоро да

Прочитај повеќе >
Психо-едукација на родители
Психотерапевт Ивана Хаџиванова

КАКО ДА ЈА ЗАЈАКНЕТЕ САМОДОВЕРБАТА КАЈ ДЕЦА СО СПЕЦИФИЧНИ ТЕШКОТИИ ВО УЧЕЊЕТО!

Современата училишна концепција е насочена кон когнитивните способности на детето, афективната и социјалната компонента се главно занемарени.Честа појава кај нас

Прочитај повеќе >
Ментално здравје
Психолог Александра Стојановска

Семејството како поддршка на лицата кои се соочуваат со депресија

Што е депресија? Депресијата е нарушување на расположението кое предизвикува постојано чувство на тага и губење интерес, нарушување во когнитивните

Прочитај повеќе >
Совети за деца
Психотерапевт Ивана Хаџиванова

ПОТТИКНЕТЕ ЈА ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА КАЈ ВАШИТЕ ДЕЦА!

Емоционалната интелигенција е многу важна во воспитувањето на децата, и честопати многу занемарена. Иако, многу внимание се посветува на знаењето

Прочитај повеќе >
Брак и семејство
Психолог Александра Стојановска

ДЕЦАТА НИЗ РАЗВОДОТ

Разводот создава емотивни предизвици и промени за целото семејство, но за децата, ситуацијата може да биде прилично застрашувачка, збунувачка и

Прочитај повеќе >
Популарни објави

Зачлени се и биди во тек со објавите