следете нè

Најнови објави
Психо-едукација на родители
Психотерапевт Ивана Хаџиванова

ДИСЛЕКСИЈА-ПРЕДИЗВИК ЗА ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ!

Дислексијата е специфична потешкотија во учењето која има невробиолошко потекло коешто се карактеризира со тешкотии во правилно и флуентно препознавање

Прочитај повеќе >
Брак и семејство
Психолог Александра Стојановска

РАЗВОД-ФАЗИ И ПРЕДИЗВИЦИ!

Одлуката за прекинување на бракот може да биде трауматична, хаотична и исполнета со контрадикторни емоции.  Не е невообичаено оној кој

Прочитај повеќе >
Психо-едукација на родители
Психотерапевт Ивана Хаџиванова

Допири и самостимулација на половите органи во детството (инфантилна онанија)

Во детството, во склоп на психо-сексуалниот развој, допирите на своите полови органи, односно повремената самостимулација се универзална, нормална и очекувана појава кај децата. Таа не треба да предизвикува чудење, загриженост, страв, а особено не агресивна реакција со закани и казна од страна на родителите, бидејќи станува збор за инфантилна онанија.

Што тоа би значело?

Прочитај повеќе >
Анксиозност и панични напади
Верица Бакулеска

Панични напади и анксиозност

Интензивирање и зачестеност на симптоми во летниот период Паничните напади и анксиозноста, се за жал многу распространета симптоматологија и актуелна

Прочитај повеќе >
Популарни објави

Зачлени се и биди во тек со објавите