следете нè

Дистрес во дигиталната ера – Какво е влијанието на социјалните мрежи врз самодовербата и менталното здравје на жените од сите возрасти

Во ова време на константна конектираност и дигитална интеракција, социјалните медиуми станаа составен дел од нашите животи, поврзувајќи нѐ со пријателите и семејството, обезбедувајќи ни вести и информации и нудејќи платформи за самоизразување. Сепак, влијанието на социјалните мрежи врз ментално здравје, особено на жените, претставува се поголем проблем. Со овој пост сакам на кратко да […]

Дали се забораваме себе во брзото време – Како жените да го најдат својот мир?

Во метежот и вревата на денешниот свет и брзото темпо на живот, лесно е да ја изгубиме од вид најважната личност во нашите животи – самите себе. Како жени, честопати се наоѓаме себеси како „жонглираме“ со повеќе улоги – кариера, семејни и други обврски, оставајќи малку време за грижа за себе. Секој знае колку е […]