следете нè

Успешна промена доаѓа полека, со текот на времето

Една од причините зошто трајните промени траат толку многу време е што постои огромен притисок во човечката психа за одржување на состојбата на статус кво. Умот е како гумена лента, можете лесно да ја истегнете, но таа ќе се врати назад во својата примарна позиција. Ние едноставно кажано се спротивставуваме на промените. Луѓето тежнеат кон […]