следете нè

Четири големи фактори кои се ризик за распад на врската или бракот

Психологијата издвојува неколку стилови на комуникација, кои ги нарушуваат односите до таа мера, што метафорично се нарекуваат и „четворицата јавачи на апокалипсата“. Според заклучоците од истражувањата, доколку овие однесувања не се променат, се предвидува неуспех на врската или бракот со повеќе од 90% точност (Gotman, 2014). Кои се овие стилови на однесувања и дали може […]