следете нè

Семејството како поддршка на лицата кои се соочуваат со депресија

Што е депресија? Депресијата е нарушување на расположението кое предизвикува постојано чувство на тага и губење интерес, нарушување во когнитивните процеси и однесувањето, и може да доведе до различни емоционални и физички проблеми. Депресивните знаци и симптоми  може да варираат од личност до личност, но постојат карактеристични симптоми за оваа состојба: чувства на тага, празнина, […]